Pakej Unifi Untuk Rumah

Adakah anda tercari-cari pakej unifi untuk di pasang di rumah anda? Unifi ni banyak pakej yang ada. Jadi pemilihan pakej yang betul dapat menjimatkan masa dan tenaga anda. Speed bergantung pada isi rumah, kadar penggunaan dan juga jumlah device yang akan anda guna semasa menggunakan Unifi. Antara pakej Unifi yang ada di pasaran ialah Pakej … Read more

Kenapa Agen UNIFI Perlu Alamat Lengkap Untuk Semakan Coverage

Anda dah bersiap sedia nak daftar UNIFI. Anda pun contact no agent yang anda telah save dulu. Biasanya agen tersebut akan minta anda untuk share alamat penuh seperti berikut Jika Rumah landed anda kena bagi no rumah >> nama jalan >> nama taman >> poskod >> bandar >> negeri manakala Jika Rumah high rise/flet/apartment/kondo anda … Read more

Apa Maksud Port Penuh atau Port Full?

Port Penuh atau Port Full

Satu hari anda klik iklan unifi yang keluar di media sosial. Anda pun bagi alamat untuk buat semakan coverage. Tetiba UNIFI Authorized Reseller tersebut kata port anda telah penuh atau port full. Anda bingung kerana tidak memahami apa itu port penuh atau port full. Mesti ada yang sedang mengalami isu ni. Ye lah. Baru je … Read more