8 Set Berpantang Terbaik Di Malaysia

Set Berpantang

Kalau zaman dahulu biasanya berpantang secara tradisional akan melibatkan herba dan jamu. Kini tidak lagi. Biasanya, ibu-ibu hamil akan mula mencari set berpantang pada usia kehamilan 3rd trimester.

Set ini berfungsi untuk membantu ibu lepas bersalin mendapat “Body Goals“. Oleh itu set berpantang yang bagus amat diperlukan. Jika pada zaman dahulu terlalu banyak proses dan pantang larang, sekarang proses berpantang tidak lagi seperti dahulu.

Kini dah terdapat pelbagai set berpantang di Malaysia yang menyediakan kesemua barang dan produk untuk anda gunakan ketika berpantang. Pastikan sebelum beli sesuatu set berpantang anda tahu jenama apa nak pakai, berapa bajet anda, kandungan dalam sesuatu produk, kuantiti yang ada samada lengkap untuk ibu dan anak sekali dan paling penting review dan testimoni dari pengguna.

Set Berpantang Terbaik Di Malaysia

Pemilihan set berpantang adalah amat penting bagi ibu-ibu yang berpantang secara sendiri. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang set-set berpantang terbaik di Malaysia, jemput baca sampai habis.

Set Berpantang Amway

  Set Lengkap Ibu dan Anak

set bersalin czer
Semak harga Set Berpantang Amway dibawah:
Ketahui Lebih Lanjut. Klik Sini

Set berpantang Amway ataupun dikenali juga sebagai Set Bersalin Tropical Herbs ada 11 barang untuk digunakan semasa berpantang.

Resepi ramuan herba dalam set berpantang Amway masih diamalkan sehingga kini dan cuma ia lebih moden dan memudahkan ibu-ibu diluar sana berpantang dengan tenang.

Set baru ni totally berkonsepkan stress free postnatal care. Maklum saja zaman sekarang ni kan kebanyakan ibu muda pantang sendiri, jadi dalam set ni ada 11 item semua direka dengan on-the-go packaging untuk memudahkan ibu-ibu berpantang sendiri.

Set berpantang tropical herbs ini juga selamat digunakan untuk ibu yang menyusukan bayi. Kalau yang caesar pun boleh guna cuma minyak urut, bengkung dan herba peramping yang ada dalam set berpantang Amway ni boleh pakai selepas sebulan bersalin.

Penting. Baca: 5 Jenis Selimut Yang Selesa Dipakai

Set Berpantang Afiat

  Set Pantang 44 Hari

set bersalin ibu dan anak
Semak harga Set Berpantang Afiat dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Antara Kebaikan dan Manfaat Set Bersalin Afiat ialah ia digunakan secara tradisional untuk wanita lepas bersalin yang serba lengkap dalam tempoh berpantang selama 44 hari.

Dalam set pantang Afiat ini juga ada bahan yang dapat membantu mengembalikan tenaga selepas bersalin

Bukan itu sahaja malah set beranak Afiat ini dapat memelihara kesihatan ibu dalam pantang.

Terdapat 10 barang dalam Set Berpantang Afiat.

Set Berpantang Sari Ayu

  Set Berpantang Bajet

set pantang anak sulung
Semak harga Set Berpantang Sari Ayu dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Set Bersalin Sari Ayu merupakan set bersalin yang bajet dan ia dilengkapi dengan 4 Produk untuk kegunaan luaran sahaja.

Set Berpantang Sari Ayu juga berbentuk cream, tak perlu bancuh, tak bersepah, tak renyah dan tak berderai. Terus sapu je. Bawa bersama ke hospital dan boleh terus digunakan. Pilis dan param pulak boleh digunakan ketika mengandung lagi.

Set Berpantang Nona Roguy

  Set Berpantang Untuk Ibu

set berpantang lengkap
Semak harga Set Berpantang Nona Roguy dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Ada 6 jenis produk dalam Set Berpantang Nona Roguy ini. Bagi yang menghadapi masalah sembelit, berat badan naik, bersihkan rahim, banyakkan susu bolehlah mencuba set bersalin dari Nona Roguy ini.

Set pantang Nona Roguy ni dalam tablet, bentuk sapuan dan juga untuk diminum.

Set Berpantang Shaklee

  Set Berpantang Mesra Pengguna

set berpantang basic
Semak harga Set Berpantang Shaklee dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Set berpantang Shaklee sesuai untuk para ibu yg bersalin Normal, Czer mahupun Keguguran. Ia juga merupakan set berpantang yang mesra pengguna , mudah disediakan dan banyak khasiat utk setiap produk.

Ada banyak pilihan set. Dari Set Basic, Sederhana mahupun Set Lengkap ibu bersalin.

Set Berpantang Ummialya

  Set Berpantang Ibu Anak

set berpantang 44 hari
Semak harga Set Berpantang Ummialya dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Set Berpantang Ummialya adalah pilihan yang paling tepat buat ibu-ibu untuk berpantang. Ummialya ada set berpantang dan set penjagaan bayi yang lengkap untuk ibu dan anak.

Set Berpantang Mustika Ratu

  Set Berpantang 40 Hari

set berpantang full set
Semak harga Set Berpantang Mustika Ratu dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Amalan Perawatan Jamu Selapan dalam set berpantang mustika ratu secara teratur selama 40 hari selepas bersalin membantu memulihkan kesihatan para ibu agar kembali segar dan tubuh badan kembali menarik serta memberikan zat yang diperlukan bagi ibu yang menyusukan bayi.

Terdapat 10 produk dalam set bersalin Mustika Ratu ini.

Set Berpantang Bonda Rozita

  Set Berpantang Ratu Malaya

set berpantang keguguran
Semak harga Set Berpantang Bonda Rozita dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Set berpantang dari Bonda Rozita ni dulunya nama Sendayu Tinggi taip sekarang Jamu Ratu Malaya. Ada 9 produk dalam set berpantang Jamu Ratu Malaya ini.

Kesimpulan

Seperti ibu-ibu yang bakal berpantang perlu tahu, penjagaan semasa berpantang adalah amat penting untuk mengembalikan kecergasan dan kesihatan wanita dalam tempoh terdekat dan buat jangka masa panjang.

Leave a Comment