Perbandingan Antara 5GHz vs 2.4GHz

Info am tentang router dan sambungan wifi secara ringkas. 2.4GHz Kelebihan ✅Capaian yang lebih jauh ✅Mampu tembus objek serta halangan dengan lebih baik ❌Keburukan ❌Mudah terdedah kepada gangguan ❌Perlahan dalam penghantaran data 5GHz Kelebihan ✅Lebih laju dalam penghantaran data ✅Kurang terdedah kepada gangguan Kekurangan ❌Jarak capaian yang tidak jauh/besar. ❌Agak sukar menembusi halangan seperti dinding … Read more

Syarat Nak Pasang Atau Daftar Unifi

Pasang Unifi ni PERCUMA aje. Tak kena bayar 1 sen pun untuk mendaftar dan pemasangan pula percuma. Antara Syarat Pasang Unifi Pertama kawasan anda kenalah ada Coverage Unifi. Tidak semua tempat ada coverage. Biasa ramai yang salah. Ingat jiran dia ada unifi dia pun akan ada. Bukan begitu ye. Kontrak Unifi Kontrak pakej unifi adalah … Read more

Channel Yang Ada Dalam Unifi TV

Unifi TV (dahulu dikenali sebagai HyppTV) merupakan perkhidmatan IPTV terulung di Malaysia yang dimiliki oleh Telekom Malaysia (TM). Ia mula-mula diperkenalkan sebagai pelengkap untuk pelanggan perumahan unifi. Mulai 2013, unifi TV turut dinikmati oleh pelanggan perniagaan unifi dan pelanggan Broadband. Produk Media Box yang baharu, yang digelar unifi Plus Box telah dilancarkan pada 15 Januari … Read more

Pakej Unifi Untuk Bisnes

Bagi memenuhi keperluan perniagaan yang semakin berkembang, unifi menawarkan pakej internet dan talian telefon perniagaan supaya anda boleh memaksimumkan kecekapan proses perniagaan anda. Pastikan perniagaan anda berdaya saing dengan internet tanpa had, kecanggihan komunikasi dan penggunaan media sosial untuk urusan sehari-hari. Ada 3 pakej Unifi yang ditawarkan untuk bisnes anda Antaranya ialah UniFi Biz Plan … Read more

Pakej Unifi Untuk Rumah

Adakah anda tercari-cari pakej unifi untuk di pasang di rumah anda? Unifi ni banyak pakej yang ada. Jadi pemilihan pakej yang betul dapat menjimatkan masa dan tenaga anda. Speed bergantung pada isi rumah, kadar penggunaan dan juga jumlah device yang akan anda guna semasa menggunakan Unifi. Antara pakej Unifi yang ada di pasaran ialah Pakej … Read more

Cara Bayar Bil Unifi Melalui SMS Yang Dihantar Oleh Unifi

Setiap bulan anda akan menerima SMS dari no 62100 yang mengingatkan anda supaya membayar bil kan. Tahukah anda bahawa sekarang anda tidak perlu lagi login untuk membayar bil Unifi. Kalini admin akan kongsikan cara membayar melalui sms yang di hantar. Step 1 Buka apps SMS di telefon anda. Cari SMS yang mengingatkan anda untuk membayar … Read more

Cara Bayar Bil Unifi Melalui JomPay

Cara Bayar Bil Unifi Guna JomPay

Ramai pengguna baru Unifi akan tertanya-tanya macam mana nak bayar bill. Maklumlah baru melanggan, tentu pening nak bayar ikut mana. Macam admin just bayar melalui boost je. Di sini admin tunjukkan cara bayar melalui JomPAY ye. JomPAY merupakan inisiatif yang disokong oleh Bank Negara Malaysia bagi memudahkan pembayaran bil kepada ratusan syarikat atau organisasi secara … Read more

Cara Bayar Bil Unifi Guna JomPay Melalui Maybank2u

Cara Bayar Bil Unifi Guna JomPay Melalui Maybank2u 4

Kali ni admin nak kongsikan mengenai cara pembayaran melalui maybank2u ye. Sebab rasa ramai menggunakan bank ni so admin akan ajar melalui ni. Lepasni admin akan kongsikan melalui bank-bank lain. Cara Bayar Bil Unifi Guna JomPAY Melalui Maybank2u – Login Maybank2u.com.my – Masukkan User ID dan Password. – Klik Payments – Pilih JomPAY – Klik … Read more

Kenapa Agen UNIFI Perlu Alamat Lengkap Untuk Semakan Coverage

Anda dah bersiap sedia nak daftar UNIFI. Anda pun contact no agent yang anda telah save dulu. Biasanya agen tersebut akan minta anda untuk share alamat penuh seperti berikut Jika Rumah landed anda kena bagi no rumah >> nama jalan >> nama taman >> poskod >> bandar >> negeri manakala Jika Rumah high rise/flet/apartment/kondo anda … Read more