Home Uncategorized Kenapa Agen UNIFI Perlu Alamat Lengkap Untuk Semakan Coverage

Kenapa Agen UNIFI Perlu Alamat Lengkap Untuk Semakan Coverage

Anda dah bersiap sedia nak daftar UNIFI. Anda pun contact no agent yang anda telah save dulu. Biasanya agen tersebut akan minta anda untuk share alamat penuh seperti berikut

Jika Rumah landed anda kena bagi
no rumah >> nama jalan >> nama taman >> poskod >> bandar >> negeri

manakala Jika Rumah high rise/flet/apartment/kondo anda kena bagi
No rumah >> Blok >> Tingkat >> nama jalan >> nama taman >> poskod >> bandar >> negeri

Alamat Lengkap Untuk Semakan Coverage

Untuk bahagian ni ramai yang skeptikal. Ramai yang anggap hanya bagi nama jalan sahaja dah cukup. Bagi nama blok je dah cukup. Ramai yang takut sangat nak share alamat penuh mereka.

Sebenarnya untuk semakan memang memerlukan alamat penuh. Bukannya niat kami saje-saje nak tahu alamat penuh tu. Ada sebab dia. Kerana setiap alamat sudah di tagging dengan port masing-masing. Tak bermakna jiran anda dah pakai unifi, anda juga boleh pakai. Itu sebabnya anda tak bagi alamat yang lengkap. Bukan ye tuan puan.

Alamat lengkap amat penting untuk ketepatan semakan. Kerana setiap jalan, lorong, hala, lengkok, persimpangan dan lain-lain adalah berbeza antara satu sama lain. Sebab itu kebiasaan UNIFI Authorized Reseller ini memerlukan alamat yang lengkap. Kalau boleh alamat yang anda beri untuk semakan tu mengikut alamat bill elektrik atau bill air tempat anda ingin pasang tu.

Alamat Lengkap Untuk Semakan Coverage

Port cable fiber ni sangat terhad. Jika port dah penuh, anda kena tunggu jiran tu pindah baru boleh pasang. Sebab tu lah, kalau rumah anda sudah check dan ada coverage unifi, cepat-cepat lah mendaftar. Once port dah penuh, agent hanya boleh mohon maaf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here