5 Jenis Selimut Yang Selesa Dipakai

Selimut

Pemilihan selimut yang bagus adalah penting untuk tidur yang berkualiti, lena dan selesa. Dekat luar sana ada pelbagai jenis selimut samada jenis tebal, jenis besar, jenis single dan sebagainya.

Kalau musim hujan tu sedap je tarik selimut beselubung kan. Yang penting selimut mudah untuk dibasuh dan selesa dipakai walau apa jua cuaca. Artikel kalini kami akan berkongsikan dengan anda selimut yang terbaik dan selesa yang menjadi pilihan untuk tidur.

Selimut Hospital

Selimut Terbaik Untuk Pelbagai Cuaca

selimut terbaik
Semak harga Selimut Hospital dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Selimut ni kalau korang ke hospital biasa akan jumpa. Mesti korang tertanya-tanyakan kenapa selimut ni menjadi pilihan untuk pesakit hospital. Rupanya kain selimut hospital ni adalah yang terbaik dan memang sesuai sebagai penebat haba. Sebabtu pesakit hospital pakai selimut macam ni kerana ia membuatkan diorang rasa selesa.

Selimut Legend

Selimut Terbaik Dari Zaman Silam

selimut hospital
Semak harga Selimut Legend dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Biasa orang-orang dulu mesti ada selimut ni. Balik je ke rumah atuk nenek kita pasti disediakan selimut ni untuk kita tidur. Menggamit memori lalu bila pakai selimut legend ni. Antara selimut terbaik dan selesa pada zaman dulu dan masih ada pada zaman kini.

Selimut Baldu Gebu

Selimut Gebu Yang Lembut Dan Selesa

selimut yang selesa
Semak harga Selimut Baldu Gebu dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Ada 3 saiz selimut baldu gebu ini iaitu untuk budak, saiz queen dan juga saiz king. Kain selimut ni memang gebu dan fluffy gitu. Tengok kain pun nampak sejuk. Memang selimut ini sangat selesa dipakai tidak kira apa jenis cuaca.

Selimut Flannel

Selimut Terbaik Untuk Homestay

selimut gebu
Semak harga Selimut Flannel dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Selimut flannel ni diperbuat dari bahan yang lembut yang amat sesuai diberi pada tetamu yang menginap atau letak di homestay. Tiada masalah pakai ketika cuaca panas sebab kainnya yang lembut dan selesa.

Selimut Goldfish Single

Selimut Terbaik Untuk Anak Bujang

selimut sedap
Semak harga Selimut Godlfish Single dibawah:

Semak Harga di Shopee Malaysia Semak Harga di Lazada Malaysia

Kain selimut ni sesuai untuk anak-anak bujang. Kalau anak duduk asrama tu bolehla belikan selimut ini. Dengan saiznya yang single serta rkeaannya buatkan si pemakai rasa selesa.

Kesimpulan

Sebelum nak beli selimut yang terbaik untuk digunakan kena tahu bahan apa, saiz samada untuk berdua atau sorang, keadaan cuaca dan sentiasa baca review dan bandingkan harga.

Leave a Comment